sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Kiitoslistaa

Aina silloin tällöin on hyvä pysähtyä miettimään niitä ihmisiä ja muita tahoja joita on matkansa varrella tavannut. Viimeisen kahden-kolmen vuoden aikana elämääni on suorastaan vyörynyt lahjoja universumilta, osa on peräisin aikaisemmilta tutuilta osa taas uusilta ystäviltä.

Yliopisto-opettajan roolissa on ollut kunnia tutustua useisiin älykkäisiin opiskelijoihin ja on ollut suunnaton etuoikeus nauttia heidän kuuntelevista korvistaan ja huomiostaan. Teitä on paljon, mutta joka kerta kun näen kasvojanne, sisälläni syttyy liekki joka lämmittää ja palkitsee. Erityisesti kiitos teille, joista on tullut ystäviä ja kollegoita, tiedätte keitä olette. Olen kiitollinen niistä evoluutiopsykologian kursseista joita olen opettanut 2014 – 2015 Turussa ja Helsingissä. Olen kiitollinen siitä älykkäiden koneiden seminaarista jonka sain opettaa Helsingissä viime keväänä. Olen kiitollinen siitä että olen saanut opettaa kognitiotieteen Historia ja klassikot -kurssin, mahdollisesti viimeistä kaksi viimeistä kertaa Helsingin yliopiston historiassa. – Olen kiitollinen siitä että olen ottanut haltuun sekä psykometriikan että rakenneyhtälömallit ja koneoppimisen perusteet (kiitos vain Kimmolle, Jarille ja Andrew'lle). Kiitos teille Iris ja Visa siitä että olette innoittaneet huomiollanne tämän kirjeen kirjoittamiseen. Tämä on ollut voimauttava kokemus.

Olen erittisen kiitollinen kaikille Demos Helsingin ja Kaskas Median tyypeille joihin olen tutustunut viimeisen vuoden sisään. Koen että teistä on tarttunut mukaan oikeita ystäviä (ertyismainintana eritoten Liisa, Anniina, Outi, Tuuli ja Mikael). Olette kaikki osoittaneet sen, ettei ystävyyksien muodostuminen ole ohi 30-vuotiaana. Olette antaneet suuren lahjan osoittaessanne että maailmassa on kannustavuutta, aitoa intoa, huolta ja avuntantoa. Olette osoittaneet sen, että verkostoituminen ja käsien ojentaminen ja suhteiden luominen ei ole kivuliasta tai vaikeaa. Olette näyttäneet sen, että maailmaan voi yhä luottaa. Eikä siinä kaikki, kun luottaa maailmaan, huomaa että se kantaa. Wau.

Olen kiitollinen siitä että olen saanut jutella Deepak Chopran ja Susan Blackmoren kanssa kahden kesken. Olen kiitollinen siitä että pääsen mahdollisesti tekemään toista väitöskirjaani Paavo Pylkkäsen ohjauksessa tietoisuustutkimuksesta. Kiitos Paavo hymyistäsi ja tuestasi.

Olen kiitollinen siitä että olen tavannut Jouni Lounasmaan Kaute säätiöstä ja Anna Talasniemen ja Kalle Korhosen Koneen säätiöstä. Olen kiitollinen siitä että olen saanut uusia lämpimiä kontakteja sekä Nicholas että Christina Anderssonista – kiitos kutsusta LVM:n Robottistrategiatyöryhmään. Kiitos myös teille HY:n hallintoihmiset. Kiitos Pia, Maria, Solveig, Maarit, Tanja ja Linda. Erityisesti kiitos Ira. Huolenpitosi ja tukesi ei ole jäänyt huomaamatta – intosi on saanut näkemään omat tekemiseni mielekkäässä valossa. Ilman sinua tuskin ymmärtäisin asian tärkeyttä.

Kiitos ihanat Väestöliittolaiset kun jaksatte aina tukea ja kannustaa eteenpäin ja auttaa vaikeissa paikoissa. Kiitos todella paljon, toivottavasti voin vielä antaa jotain teille takaisin. Kiitos Anneli, Lassi ja Venla. Erityisesti kiitos Anna Rotkirch pelastit minut todella vaikeasta tilanteesta ja valat uskoa tekemisiini ja osaamiseeni päivittäin. Hymysi keventää askeleitani sateisena päivänä. Kokemuksestasi on etuoikeus ja kunnia nauttia.

Haluaisin myös lämpimästi muistaa Hollantilaisia ja Colombialaisia kontaktejani. Eritoten JF ja KT. Te erityisesti olette antaneet voimia ja opettaneet mitä rakkaus on. Olette näyttäneet mallia sille millainen on mies, jonka ei tarvitse hävetä sukupuoltaan. Kiitos teidän, olen ylpeä sukupuolestani ja sen myötä tulleista voimista, kuten rohkeudesta ja päättäväisyydestä ja fokusoituneisuudesta. Toivon voivani jatkaa elämääni viitoittamallanne polulla sen loppuun saakka.

Kiitos myös isrealilaisille SLT:lle ja VZ-G:lle. Se mihin sain kipinän kolumbialaisilta tutuiltani on teidän avullanne puhjennut kukkaan ja muuttunut pienestä purosta voimakkaaksi virraksi. Olen valmis ottamaan paikkani maailmassa ja kantamaan korteni kekoon muiden hyväksi.
 
Kiitos myös Olli A. Olet luonut jotain ainutlaatuisen kaunista ja näyttänyt miten täynnä kauneutta maapallo on. On suunnaton kunnia istua vieressäsi kaakaokuppi kourassani. Kiitos Henry Vistbacka ja Leo Lahti, pelkkä olemassaolonne hävittää yksinäisyyden kokemuksen. Henry, sinun laulusi avaa joka kerta sydän-chakrani. Leo, läsnäolosi hetkessä ja viisaat neuvosi ovat kultaakin kalliimpia. Samassa syssyssä, kiitos Niilo ja Marco kun pidätte minut tiukassa paikassa lämpimänä ja selkä suorassa. Kiitos kauniista lauluäänistänne Elina, A. Lotta, Laura, Maisa ja Timna. On hämmästyttävää miten pelkkä laulu saa silmät muuttumaan vesiputouksekiksi. Kiitos kun olen saanut olla kuulemassa. Kiitos Taneli rohkeudestasi ja avomielisyydestäsi ja kyvystäsi kuunella.

Kiitos myös teille sekä kronologisesti että akateemisesti nuoremmat tai vanhemmat ystäväni. Teidän tukenne mahdollistaa elämäni keveyden ja täyteläisyyden sellaisena kun sen koen päivittäin. Kiitos Jukka, Anton, Olli, Solja, Elmeri, Mika, Kimmo, Nina, Heli R ja Heikki. Kiitos Mona suoraaelkäiayydestäsi, rohkeudestasi, reiluudestasi ja innostavasta kyvystäsi kasvaa ja kehittyä, kiitos siitä että pelkkä teehetki syysauringossa on riittävästi. Kiitos erityisesti kollegoilleni Nils Köbis'ille ja Marianna D:lle – sosiaalipsykologiasta tulee paljon mielenkiintoisempaa kanssanne. Kiitos Jussi P – meistä ei kumpikaan olisi tässä elämänvaiheessa ilman toisiamme. Kiitos myös Otto Lappi, Jami Pekkanen, Esko Lehtonen ja Ilmari M, olette osoitus siitä että työyhteisö ja tutkimus voidaan tehdä oikein, reilusti, rehellisesti ja kohti totuutta pyrkien.
[TÄHÄN TULEE VIELÄ YKSI VIDEO JOS SAAN SIIHEN LUVAN]

Elämässäni on niin paljon ystävyyttä, toveruutta, rakkautta, arvostusta, avunantoa ja luottamusta etten voi kuin olla myksitynyt kauniiden sielujenne heijastaman valon loistossa. Kuulun taatusti maailman onnekkaimpien ihmisten joukkoon. Kiitos kun saan osallistua elämiinne. Toivon voivani tehdä siitä parempaa teille kaikille, mutta ennen kaikkea pakko todeta miten upeaa on jakaa tätä hämmästyttvää matkaa kanssanne tällä mykistävän mahtavalla avaruusaluksella... minne se ikinä onkaan menossa...
1 kommentti: