maanantai 27. heinäkuuta 2015

Hollanti tukee korruptiota ja hyötyy Kreikan kriisistä

SOMO on hollantilainen kansalaisjärjestö, joka tutkii monikansallisten yritysten toimintaa ja rahaliikennettä. SOMO julkaisi raportin, josta Suomalainen media on lahjakkaasti ollut hiljaa. Raportin mukaan Kanadalainen kaivosyritys tuhoaa harvinaisia metsiä Kreikassa ja välttää verojen maksun kierrättämällä maksuliikenteen Hollannin kautta. Hollanti on muutoinkin ilmeisesti kunnostautunut korruption tukemisessa, SOMO:n raportissa todetaan näin:

The European Union and the Netherlands have double standards. On the one hand they impose harsh austerity measures which have devastating social and economic impacts in Greece; on the other hand they actively facilitate tax avoidance which costs the Greek state millions of euros,” says SOMO researcher Katrin McGauran."


Stubbille ja Dijesselbloemille kiitos siitä että veronkiertoon ei puututa silloin kun siihen liittyy rikkaiden ihmisten ja poliitikoiden oikeudet. Yksi TROIKAn vaatimuksista oli myös että Kreikan rikkailta (monesti valtion ylimpiä virkamiehiä) poistetaan 8%:n solidaarisuusvero. Tätä samaa vaatimusta oli kehumassa myös Sipilä. Samalla kun TROIKA vaatii tavallisen ihmisen kurjistamista se vaatii tuloerojen kasvattamista. Sama kehitys on nähtävissä Suomessa. Tuloerojen kasvu puolestaan heikentää talouskasvua.

Suomi on asettumassa väärälle puolelle historiaa tukiessaan Saksan ja Hollannin ajamaa politiikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti