tiistai 14. helmikuuta 2012

Papukaijat, kookoslinssikeitto ja palkittu villimarjatee.


Amsterdamiin tuli talvi viikoksi ja sitten se lähti pois. Lyhyen talven aikana kanaaliit jäätyivät ja puistojen tekolammet ja joet muuttuivat luistinradoiksi. Vondelparkissa pakkasauringonpaisteessa taapertaessa oli hetkittäin surrealistinen kokemus kun näki espanjalaisia leikkimässä lumessa. Heidän mielestään oli hauskaa näytellä että olisivat jäättyneet luisteluasentoon koko kaveriporukalla (pakkasta oli jopa kolme astetta). Amsterdamissa koirat ovat onnellisia, mutta K9-lajikkeen pseudosusien riemu näytti olevan tuplat normaalista kun maassa oli nelisen senttiä lunta.

Tunnelma puistossa oli festivaalimainen. Ihmiset istuivat tuoleilla jään päällä kun toverit toimivat puskumoottorina. Teinikovikset pyörivät jäällä ilman pipoja ja takkeja hartiat korviin asti jännittyneenä. Ajoittain puskissa näki mustarastaita jotka onnellisena kylpivät lumessa viskoen sitä ympärinsä. Jollaikin yksilöllä oli ilotulitteita vielä taskun pohjalla. Pamahdus sai lauman vihreitä papukaijoja pyrähtämään lentoon ja sirkuttamaan hälytyksiä koko puistolle.

Papukaijoja. Siellä ne istuivat puissa kuin olisivat aurinkoa ottaneet. Vihreitä ovat ja noin kyynärvarren pituisia. Flirttailin eräälle vihellellen ja tämä pelasi vuorosilmäpeliä takaisin. Sain selkeän vastauksenkin joka oli puolittain äkäinen. Ei parane siis häiritä maahanmuuttaja tipusten auringonpalvontarituaaleja. Yritin ottaa kuvankin tästä Amsterdamin kaunottaresta, en tiedä näkyykö se tuossa kuvassa. Youtube tarjoaa kuitenkin vilkaisun näistä talvipäivän pirteistä ja arvoituksellisista vieraista.

Talvipäivän tunnin mittaisen puistovierailun jälkeen syödään sitten linssikeittoa. Valmistusohjeet ovat erittäin yksinkertaiset: 1) laita kattilaan punaisia linssejä ja (täysjyvä-) riisiä kupillinen ruokailijaa kohden 2) lisää loraus vähäsuolaista soijakastiketta ja ainakin neljännes desi oliiviöljyä. 3) keitä kunnes linssit puuroutuvat ja kattilassa on liisterin tuntua (n. 15-20 min) ja vesi on lähes kokonaan haihtunut. 4) kaada sekaan n. 2dl kookosmaitoa ruokailijaa kohden ja mausta reilulla chilillä maun mukaan.


Chiliä voi oikeasti laittaa paljon sillä kookosmaito pehmentää chilin vaikutusta niin paljon että se ei polta suuta. Kyseistä reseptiä on tarjoiltu tovereille kylmänä talvipäivänä muutama kerta eri chilimäärillä kokeiltuna. Sellaisetkin jotka vastustavat chiliä yleensä, totesivat että ei maistunut kookos samalta vähäiselä chilimäärällä.

Lopuksi pitää kaikille Ruohonjuuren vakiokävijöille suositella seuraavaa herkkuhimettä: Clipper'in Wild Berry -teetä. Täydellinen tasapaino lakritsijuurta, hibiscusta ja muita yrttejä. Tämä mitättömän näköinen teejuomatuote on saanut useampia makupalkintoja. Eikä ihme, maku on paksu ja täyteläinen herättää loputtomat määrät assosiaatioita vihreistä metsistä. Aivokuori vilistää muistoja vadelmapensaista, ojista, sammaleista, tuulen huminasta ja koivun lehtien ripellyksestä tuulessa, pelkästä siemauksesta. Suosittelen jos sattuu kävelemään vastaan.

Lähitulevaisuudessa blogitan muutaman uutisen Kreikan tilanteesta kreikkalaisten ystävieni silmin. Tarkoitus oli pitää politiikka poissa tästä blogista niin pitkälle kuin mahdollista. Näyttää kuitenkin siltä että minun sukupolveni joutuu lähtemään jonkinlaiseen uudesti määriteltyyn sotaan valtioita ja niiden hallintoa kohtaan. Valtioiden hallinto joka pakottaa kansalaisensa velkaorjuuteen ja sensuroi tietoa ei ole valtio jonka pitäisi antaa pysyä pystyssä. Netissä liikkuu huhuja siitä että Suomen kohtalo ei ole pitkään mitenkään parempi kuin Kreikan. Mutta siitä lähitulevaisuudessa.

Muita juttuja mistä meinaan lähitulevaisuudessa kirjoittaa muutaman lauseen tulee olemaa ns. modulaarisuus ja duaaliprosessimallit. Saa nähdä mikä aiheista ensimmäiseksi osuu mielenkiinnon kohteen alle. Olen myös törmännyt mielenkiintoiseen nettimeemiin, netissä on ryhmä ihmisiä jotka listaavat aivoista löytyviä kognitiivisia vääristymiä. Eikä siinä vielä mitään, heidän aktiivisena tavoitteenaan on tietoisesti muuttaa käyttäytymistään kompensoidakseen näitä vääristymiä. Voi olla että nettipiratismin helpottamisesta pitää myös muutama sana kirjoittaa sillä näyttää tuo nettisensuuri menevän liian pitkälle. 

Peace

2 kommenttia:

  1. hmm outoa että Amsterdamissa on papukaijoja miten ne selviytyvät, kun ei siellä ole Amazonin olosuhteita. Joo politiikka pysyköön lestissään ei sillä ole mitään todellisuuden kanssa tekemistä, turha uhrata energiaa. Aina tulee uusi korruptoituva ihminen paikkamaan 'taistelutantereelta' poistuvaa ökyä, joka ehtii haalia itselleen niin paljon kun kerkii.

    VastaaPoista
  2. Papukaijat ovat kait lentäneet tänne lämpimän kesän aikana Espanjasta.

    VastaaPoista