tiistai 13. syyskuuta 2011

Yksi freimi liikkuvasta kuvasta


Elämä Amsterdamissa on ottanut useamman käänteen parempaan suuntaan. Olen vihdoin hiljalleen asettunut uuteen asuntooni keskustassa ja Nils muuttaa kohta asumaan kanssani samaan asuntoon kunhan hän palaa Afrikasta. Tämä nykyinen luukku on reilut 170 euroa halvempi ja yli 20m² suurempi kuin edellinen asuntoni (joka oli vaivaiset 14m² ja maksoi 500e/kk ). Tosin tämän asunnon hintaa nostaa hieman se, että jouduin ostamaan pölynimurin ja mahdollisesti joitain pienempiä juttuja jotka toisessa asunnossa olivat valmiina.

Uusi asuinalueeni on ihana. Kulman takana on vakiopaikaksi muodostunut turkkilainen pizzeria jonka vieressä on ihastuttava eurooppalainen baari josta saa kirsikkaolutta lettujen kera. Erikoinen kombinaatio jota en ole kokeillut mutta voin maistaa mielikuvituksellani. Baari itsessään on rauhallinen ja tyylikkäästi tummilla väreillä ja sohvilla sisustettu olohuoneen jatke. Baarin vieressä on puolestaan kauppa joka on auki myös öiseen aikaan. Kauppa ei ole minkään ketjun omistuksessa, joten sieltä löytää erinomaisen laajan valikoiman kaikkia kummallisia tuotteita, kuten luomulimonaadeja, nauris- ja palsternakka chipsejä sekä banaaniolutta. Yökaupasta saa myös paikallisen leipomon täysjyvätuotteita ja liudan erilaisia luomuhedelmiä joita ei normaalimarketeista löydä. Asuinalueeni on vallan ihastuttava.

Pyörämatkani yliopistolle lisääntyi n. 10 minuutilla, mutta se ei hirveästi haittaa sillä asuinalueeni on edelliseen muslimighettoon verrattuna rauhallinen, hiljainen ja turvallinen. Edellinen oli varsinainen gangsteriparatiisi. Minulla on nykyään myös hieno polkupyörä joka on erityisesti suunniteltu Amsterdamin olosuhteisiin. Minulla on täällä ollessani ollut käytössä jo neljä pyörää. Amsterdamin katukivetykset ovat yllättävän rankkaa maastoa polkypyörälle ja kahdesta edellisestä polkupyörästäni olivat vanteet vääntyneet ja ohjaustanko katkennut töyssyjen takia. Kolmas pyöräni on yhä ehjä ja hyvässä kunnossa mutta sen vaihteiden välitykset ovat niin pienet että sillä ei pääse kovin nopeaa vauhtia. Tätä pyörää lainaan yleensä ystävilleni jotka tulevat vierailulle.

Muita hienoja käänteitä täällä olossa on mm. se, että opiskelutoverini asuvat n. 100 metrin päässä kanaalin toisella puolella ja se pieni tosiasia että asun suuren suuren puiston vieressä. Amsterdamissa asuminen ei voisi enää olla mukavampaa/parempaa. Kesälomaa minulla ei tosin ollut kuin n. 3 viikkoa josta suuren osan vietin ulkomailla latautumassa. Tuo kuva blogin alkupäässä on otettu Poseidonin temppelin juurelta suunnattomassa tuulessa. Hiukseni olivat tuulen ja usamman meressä polskitun päivän takia melkein täydellisesti rastoittuneet.

Kesäloman jälkeen olen säätänyt uutta asuntoani mukavampaan kuosiin ja vihdoin kahden kuukauden vuokrasuhteen alettua olen saanut hankittua pölynimurin. Lattia ei ole sitten muuton jälkeen ollut näin siisti kuin se on nyt. Pikkuhiljaa ylöspäin. Seuraavaksi pitää vain löytää jokaiselle pienelle rojun palaselle oma paikkansa. Varsinaisesti koen vasta tämän olevan ensimmäisen asuinpäiväni uudessa asunnossani vaikka vuokrasuhde on ollut olemassa jo n. kaksi kuukautta.

Asunnon laittamisen ohjella olen hoitanut byrokraattisia koukeroita ja tahkonnut stipendi- ja apurahahakemusten kanssa. Viime viikolla istuin joka päivä 5 tuntia sosiaalisen neurotieteen luennoilla ja tällä viikolla yritän kirjoittaa aivokuvantamistutkimussuunnitelman siitä, että lisääkö psilosybiini mediaalisen prefrontaalikorteksin aktivaatiota ja täten sitä mahdollisuutta että koehenkilöt kokisivat robottien läpäisevän Turingin testin helpommin. Saapa nähdä mitä siitäkin tulee. Tämän viikon jälkeen alkaakin sitten laitoksen johtajan vetämä kurssi monitieteellisyydestä sosiaalipsykologiassa. Se vaikuttaa mielenkiintoiselta ja odotan innolla senkin alkua. Kesäloma teki hyvää, kuten varmaan kuvasta voi päätellä. Tulevana kesänä olen luultavasti menossa Balille kuukaudeksi. Olen jo aloittanut säästämisen sitä varten.

1 kommentti:

  1. Hei hoi Mikki! Arttu-ystävämme vinkkasi sinut minulle maailmalta ja onpa oikein aivopoimuja virikkeistävää tekstiä :) jatkan seuraamista.
    Innoittavia opintoja!
    <3 Jonna

    VastaaPoista