lauantai 16. heinäkuuta 2011

Ikuisuus ja Viikate

Suomalainen tango-metallia soittava yhtye onnistui ilmaisemaan napakasti yksityiskohdan ihmisyydestä:

"Huutamalla voi saada kiven itkemään
vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Pohjoista viljaa täällä taitetaan..."
Mielenkiintoista, olen ollut nyt sen verran pitkään Hollannissa, että huomaan suomalaisuuteni. Kulttuuria on vaikea saada kitkettyä esteettisistä näkemyksistään. Täällä ollessa tuntuu että jossain määrin henkilökohtaisen estetiikan suomalainen terävöityminen ottaa hiljaa muotonsa. Kaipaan ruskaa, melankoliaa ja autioita maanteitä ja puolihylättyjä maalaispitäjiä... Romanttisessa mielessä. En helvetissä haluaisia asua puolihylätyssä maalaispitäjässä kuitenkaan.

Olin eilen undergroung baarissa. Siellä oli metalli-ilta. Oli ensimmäinen kesälomapäiväni ja menin baariin Amsterdamissa... Kuuntelin metallia, join punaviiniä, istuin nurkassa ja luin kvanttifysiikan perusoppikirjaa. Ja mitä tapahtuu? Lättänaamainen junttisuomea puhuva maalaistyttö tulee iskemään minua ja sanoo että kirja jota luen voisi olla sellainen joka kiinnostaisi häntäkin. Lyhyen keskustelun jälkeen selviää että neito työskentelee vammaisten lasten parissa ja kuten Englanniksi sanotaan "she isn't all there, is she?" -- Joskus universumin kierolla huumorintajulla ei ole mitään rajoja.
3 kommenttia:

 1. Love is all u need, uusin sanoin "tolerance is all u need. On niitä joka junaan, toiset eksyy väärään junaan ; ) hmmm myös allekirjoittanut on näin tehnyt tosin ihan konkreettisesti.

  VastaaPoista
 2. Emme tietenkään huomaa niitä yhteensattumia, joita ei tapahtunut, mutta tänään matkalla mummolasta kotiin ajattelin sinua ja mietin auringon paistaessa hieman puurajan yläpuolelta juuri sitä, että kaipaisitkohan koskaan tätä näkyä nyt, kun olet päässyt täältä pois.

  Koin itsekin jotakuinkin saman asian: näitä varmaan kaipaisi parin tunnin kokemuksen takia, mutta ei punaniskojen keskuudessa kyllä oikeasti haluaisi asua.

  VastaaPoista
 3. Kylla Suomessa on lukuisia pienia asioita joita kaipaa, mutta macho-maskuliininen kulttuuri ja jumittaminen talvisodassa ovat edelleen massiivisia turn-offeja, samoin kuin huumausainelainsaadanto.

  VastaaPoista