perjantai 27. elokuuta 2010

Kurssi puskista


Tänään sain ATK-tunnarit. Heti kun loggauduin sisään tunnuksillani, niin minulle selvisi, että joudun virallisten kurssien lisäksi opiskelemaan pakollisena yhden ohjelmointikurssin. Joudun opiskelemaan Authorware -nimisen ohjelmointikielen, jolla ilmeisesti on tehty iso liuta viimeisen vuosikymmenen merkittävistä sosiaalipsykologisista kokeista, jotka liittyvät ihmisten tiedostamattomiin arviointeihin.

Ohjelmointikielenä Authorware on siitä aavistuksen kummallinen, että käytännössä se näyttää siltä, että sillä tehtäisiin pelkkiä piirrustuksia neliöillä ja viivoilla. Siinä koodaaminen on korvattu vuokaavioiden tekemisellä ja koodia väännetään vain silloin, jos on joku erityinen laskukaava, joka tietokoneen pitää suorittaa, ennen toiseen vaiheeseen siirtymistä. Tätä ohjelmointikieltä ja sen opettelua ei oltu sisällytetty alkuperäiseen kurssileutteloon, mutta ei se haittaa. Luulen, että opin ohjelmointikielen hyvissa ajoin ennen kuin se pitää hallita. Kurssin voi suorittaa omaan tahtiin ja siihen on kaikki ohjeet ja materiaalit saatavilla opiskelijoiden omilta nettisivuilta. Tämän kaltaista teknistä osaamista olen toivonut osaksi koulutustani, on ihanaa kun vihdoin saa opiskella sellaisten työvälineiden hallintaa, joilla pystyy tekemään nykyaikaista sosiaalipsykologista tutkimusta.

ATK-tunnareiden lisäksi hankin tänään yliopistoni virallisen hupparin. Hupparissa on yliopistomme logokin, Griffini (klikkaamalla saa suuremman kuvan). Eli leijona, jolla on siivet ja kotkan pää. Sain hupparin kymmenellä eurolla koska hupparissa oli värjäysvirhe, hupparin kiristysnauhoissa oli sinisiä laikkuja, mitkä kuvassakin näkyvät. Minua tämä ei tosin haittaa tippaakaan. Muuten tänään ei tapahtunut mitään muuta kuin se, että kävin kahdella Hollannin kulttuuria käsittelevällä luennolla. Nyt tiedän jo jonkin verran Hollannin ilmastosta, taloudesta, historiasta ja siitä, miksi se on vapaamielisyyden kehto. Kurssin opettaja sanoi opiskelijoille, että vaikka he ovat ulkomaalaisia, heitä koskevat Hollannin lait ja käytännöt, opettaja sanoi, että kannabista voi kokeilla. Se oli hassua. Ei kuulisi Suomessa yhdenkään opettajan suusta, missään.

Mutta joo, sosiaalipsykologian opetus alkaa virallisesti vasta syyskuun 1., mutta käytännössä ohjelmointikurssi alkoi jo eilen. Ensimmäiset läksyt pitää palauttaa jo reilun viikon päästä, joten tässä pitää laittaa jo hihat rullalle ja savuamaan. Tänään se pakistanilainen poika tuli viereeni istumaan ja vaikutti taas yksinäiseltä. Sääliksi kävi, toivottavasti hänen yksinäisyytensä helpottaa jossain vaiheessa, voi muuten tulla kurja vuosi. Sellaista uutta olen havainnut, ettei peppuni kestä tätä jatkuvaa höyläämistä, mitä polkupyörän vatkaaminen aiheuttaa. Hanurini on niin mustelmilla, että joudun istumaan melkein alaselkäni päällä. Siksi tuo paitakuvakin on tuollainen outo.

2 kommenttia:

  1. Korkean tason ohjelmointikielet ovat kivoja, mutta tuo abstraktiotaso kuulostaa ohjelmoijan korviin jo sille, että olisi paljon helpompaa pitää symbolitaso mieluummin täysin symbolisena tai kirjallisena kuin kahtena erillisenä kerroksena.

    En ole aivan varma, mutta vaikuttaisi sille, että Adobe omistaisi tuonkin ohjelmointikielen nykyään. Jos tarvitset lisenssejä, niin Adobella on todella hyvät paketit opiskelijoille: ostin itselleni 400 eurolla Creative Suiten, joka olisi ollut normaalisti 2500 euroa. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, Adoben softa on. Meillä on onneksi tuo softa koulun puolesta saatavilla ja jos saan apurahan, niin olen eritellyt siinä sitten tuon ohjelmointikielen hankkimisen tarpeen, joten voi olla että jos tarvitsen sen omaan käyttööni niin saan sen sponsoroituna. :)

    Voi olla että ohjelmointikielen olisi voinut toteuttaa järkevämminkin, mutta eipä tuo nytkään kohtuuttoman mahdottomalta vaikuta.

    VastaaPoista