torstai 26. elokuuta 2010

Kolmas päivä Amsterdamissa

Kuvassa Harris ja kaksi pyörääni.

Tänään satoi vettä aamuviidestä iltapäiväviiteen.

Sateen jälkeen lähdimme veljeni kanssa kävelemään Amsterdamia päästä päähän, tällä kertaa haimme opiskelijakylästä ystäväni Tuukan minulle jättämän pumpattavan bar.. patjan, ei-pumpattavan polkupyörän ja kanamunia keittävän paistinpannun.

Paluumatkalla pysähdyimme Café Sinbadin ulkopuolella (minä odotin ulkona). Myöhemmin samana iltana ostimme elintarvikekaupan tyhjäksi, kun seisoimme paluumatkan aikana kukkuralliset ruokakassit sylissämme ja selässämme asuntolani ala-aulassa joku asuntolan asukki tuli kanssamme samaan hissiin ja nauroi meille koko matkan ylös. Hänen mielestään oli huvittavaa nähdä miten opiskelijat ovat nälkäisiä.

Mitään sen ihmeellisempää ei ole tapahtunut, sateen aikana, ennen lähtöä, korjasin evoluutiopsykologian peruskurssin esseet, jotka opiskelijat olivat palauttaneet reilua viikkoa aikaisemmin. Nyt sekin (työ-)velvoite on vihdoin ohi. Huomenna pitää yrittää järjestää itselleen hakemus opiskelijakorttia varten ja käydä flaamin alkeiden luennolla.

Suomessa ennen lähtöämme tarjosin Harrikselle hollantilaista vohvelia. Hän sanoi, ettei ikinä syö sellaisia. Tänään kun kävelimme Harriksen kanssa robottikävelyä hakemaan ei-pumpattavaa polkupyörää, tarjosin hänelle vielä kerran paikallista herkkua. Olemme syöneet näitä kaksi kertaa suklaata lihottavampia kaloripommeja tänään jo paketillisen. Stroopwaffelit ovat maailman paras syy muuttaa Hollantiin, suosittelen kaikille.


Kuvassa oikealla on lähes tyhjiin syöty stroopwaffel -pussi. Pussin takana on euron maksanut kahvikuppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti